Hopp til hovedinnhold

4. oktober 2024

| Oppdatert 4. oktober 2024

Innstilling for fylkesstyret til Innlandet Unge Venstre 2024-2025

Valgkomiteen har enstemmig innstilt på nytt styre til Innlandet Unge Venstre for perioden 2024-2025. Valget av styret og de ulike vervene vil foregå på årsmøtet 18. Oktober.


Mathilde

Matilde Tørudbakken Slettan er innstilt som fylkesleder i Innlandet Unge Venstre. Matilde er 17 år gammel, fra Hamar og går på Hamar Katedralskole. Den siste perioden har hun vært 2. nestleder i fylkeslaget. Hun imponerte valgkomiteen stort med sitt store engasjement og ambisjoner for Innlandet Unge Venstre det neste året. Hun viste gode refleksjoner rundt hva som må gjøres for å styrke organisasjonen, og viser god politisk teft. Matilde har vist et stort engasjement når det kommer til lagbygging i Innlandet Unge Venstre, og legger stor vekt på aktivitet i fylkets lokallag. I hennes år som nestleder har hun vist styrke organisatorisk, i debatt og valgkamp. Valgkomiteen er trygg på at organisasjonen er i gode hender dersom Matilde blir valgt på årsmøtet.


Halvor Dølmo er innstilt til gjenvalg som 1.nestleder i Innlandet Unge Venstre. Halvor er 19 år gammel og sitter i kommunestyret i Tynset, der han også er gruppeleder. Han har også sittet som nestleder i fylkesstyret i to perioder. Han imponerte valgkomiteen med sine refleksjoner og ideer rundt hva som skal til for å løfte Innlandet Unge Venstre ytterligere de neste årene, og på hvilke områder organisasjonen har potensial. Han viste også en svært sterk lidenskap for politikk og politikkutvikling som er viktig for organisasjonen i perioden som kommer. Hans innsyn og erfaring i Innlandet Unge Venstre som organisasjon vil være viktig for fylkesstyret i perioden som kommer. Valgkomiteen er trygg på at Halvor Dølmo vil gjøre en god jobb som 1.nestleder i ett år til dersom han blir valgt på årsmøtet.


Matilde Jess-Bakken er innstilt som ny 2.nestleder i Innlandet Unge Venstre. Matheus er 16 år gammel og kommer fra Østre Toten, og går på skole på Gjøvik. I tillegg er han leder av Gjøvik og omegn Unge Venstre. Han har også sittet som styremedlem i fylkesstyret den siste perioden. Matheus imponerte valgkomiteen med sin dedikasjon og engasjement. Han viste også kloke tanker om hvordan Innlandet Unge Venstre kan styrke medlemsinkluderingen fremover, samt hvordan organisasjonen kan øke synligheten. Han er initiativrik, kreativ og tar opp debatter der han ser utfordringer. Dette er gode egenskaper som vil være viktig for Innlandet Unge Venstre i den kommende perioden. Valgkomiteen er trygg på at Matheus vil gjøre en god jobb som 2.nestleder.


Innstilling:

Leder: Matilde Tørudbakken Slettan (17, Hamar), ny i dette verv

1.Nestleder: Halvor Dølmo (19, Tynset), gjenvalg

2.Nestleder: Matheus Jess-Bakken (16, Østre Toten), ny i dette verv


Styremedlem: Delia Marie Bakken Hansen, ny i dette verv

Styremedlem: Åsmund Nordby, ny i dette verv

Styremedlem: Hannah Børdahl, ny i dette verv

Styremedlem: Gabriel Hesjadalen, ny i dette verv

Styremedlem: Henrik Strøm, ny i dette verv

Styremedlem: Peter Haga Flesvig, ny i dette verv



Valgkomiteen

Innlandet Unge Venstres valgkomité besto i år av Petra Engelien (leder), Mona Yakup og Omar Svendsen Yagci (tom. 26. september). Valgkomiteen ble valgt på årsmøtet i 2023.

Valgkomiteens innstilling er en anbefaling til årsmøtet, men det er årsmøtet som til syvende og sist avgjør hvem som blir valgt. Valgkomiteen ønsker å oppfordre alle til å behandle hverandre med respekt, og minner om at det er ønskelig at man gir kandidaten beskjed i god tid før årsmøtet dersom man ønsker å stille mot en innstilt kandidat.

Spørsmål om valgkomiteens prosess og arbeid kan rettes til valgkomiteens leder Petra Engelien på enten petra@ungevenstre.no eller tlf: 971 97 923


Del artikkelen