Hopp til hovedinnhold

31. mai 2024

| Oppdatert 31. mai 2024

Unge Venstre-gjennomslag i programarbeidet

Som Venstres ungdomsparti har Unge Venstre representasjon i partiets toneangivende organer, som blant annet inkluderer programkomiteen. Nylig la Venstres programkomité frem sitt førsteutkast til stortingsvalgprogram for 2025-2029.

Unge Venstre-leder Ane Breivik har representert Unge Venstre i programkomiteen. Hun er stolt over førsteutkastet.

— Jeg synes at programkomiteen har kommet til et veldig godt utgangspunkt for debatt både internt og eksternt i partiet. Samlet synes jeg dette utkastet svarer på vår tids utfordringer, det være seg klimakrisen, geopolitiske spenninger, demografisk utvikling eller utenforskap.

Breivik presiserer at siste ord absolutt ikke er sagt.

— Nå som førsteutkastet er blitt offentlig, har hele Venstre mulighet til å sende inn forslag og innspill til programkomiteen. I november kommer andreutkastet, og det endelige stortingsvalgprogrammet skal bestemmes på landsmøtet våren 2025, sier Breivik.

Her kan du lese førsteutkastet til Venstres stortingsvalgprogram.

Våre gjennomslag i programprosessen

Breivik trekker særlig frem klima, rus og internasjonal politikk som viktige felt der Unge Venstre har fått mye gjennomslag.

— Det er vanskelig å komme med en uttømmende liste. Men Venstre er tydelige på å stanse oljeletingen, legalisere cannabis og søke norsk EU-medlemskap. Dette er viktige gjennomslag som aldri ville kommet uten Unge Venstre.

Prosess fremover

Breivik fremhever at Unge Venstre også skal ta del i den videre programprosessen i Venstre parallelt med at ungdomspartiet oppdaterer sin politiske plattform.

— På Unge Venstres landsmøte høsten 2024 skal vi behandle vår egen politiske plattform. Den kommer til å være retningsgivende for vårt arbeid opp mot Venstres stortingsvalgprogram på Venstres landsmøte våren 2025.

Breivik legger til at dette vil ha betydning for eventuelle kamper i andreutkastet.

— Det er ganske nyttig at landsmøtet vårt pågår før andreutkastet kommer. Da kan vi ha en levende debatt om hvor Venstre bør gå. Den politikken Unge Venstre vedtar på høstparten 2024, kan være en borgerlig regjerings politikk i 2025. Jeg håper hele organisasjonen vil bidra inn i arbeidet.

Del artikkelen